Uw advertentie op Info- Grootegast?

Sinds een aantal dagen biedt Info- Grootegast de mogelijkheid voor sponsors om hun eigen advertentie op deze site te laten tonen. Uw advertentie krijgt dan een eigen plekje aan de rechter kant van de website. Voor slechts €15.00,- per jaar heeft u al een advertentie op Info- Grootegast. Bezoekers van onze website kunnen op uw advertentie klikken en zullen dan direct worden doorgestuurd naar uw eigen website. Mocht u interesse hebben in een advertentie op Info- Grootegast klik dan HIER

Advertisements
Posted in Nieuws

Grootegast: ongeval op bouwplaats Parklaan

Grootegast – Vanmiddag werden de hulpdiensten geallarmeerd voor een ongeval aan de Parklaan in Grootegast. Ter plaatse bleek het een ongeval te zijn waarbij een bouwvakker een betonnen plaat tegen zijn hoofd had gekregen. Ook het MMT was met de traumahelikopter ter plaatse gekomen. De gewonde persoon is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de verwondingen van de persoon is nog niks bekend.

Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

This slideshow requires JavaScript.

Posted in 112-nieuws, Nieuws, Ongevallen

Niekerk: brandweer bevrijd kat uit boom

Niekerk – om 10 over 12 gingen de piepers van de brandweerlieden van de vrijwillige brandweer van Grootegast om een dier te bevrijden aan het Hoge Voetpad in Niekerk. Ter plaatse gekomen bleek er een kat in de boom te zitten die er zelf niet uit durfde te komen. De brandweer heeft de kat uit de boom gehaald en kon na een korte actie terugkeren naar de kazerne.

Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

This slideshow requires JavaScript.

Posted in 112-nieuws, Nieuws, Overig

Grootegast: Opening van nieuwe verloskundigenpraktijk

Grootegast – Vanmiddag was de opening van de nieuwe hoofdlocatie van ”Verloskundigenpraktijk West” in Grootegast. De verloskundigenpraktijk verleent zorg aan cliënten in gemeente Grootegast, Marum en Zuidhorn. Dit pand is de nieuwe hoofdlocatie. Bij de opening waren vooral vrouwen en kinderen aanwezig. Natuurlijk waren er ook een aantal mannen bij de opening. De kinderen konden gratis worden geschminkt en er waren gratis poffertjes. Het was een geslaagde opening. Voor meer informatie over de verloskundigenpraktijk kunt u terecht op verloskundigenpratijkwest.nl

Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

This slideshow requires JavaScript.

<

Posted in Nieuws

Sebaldeburen: informatieavond over CO2 opslag in Groninger bodem

Sebaldeburen – maandagavond was er een informatieavond over de CO2 opslag in de Groninger bodem in ‘t Spectrum te Sebaldeburen. Bij deze informatieavond waren zo’n 100 bezoekers aanwezig. De avond riep meer vragen op dan antwoorden rond het ondergronds opslaan van het CO2-gas. Hieronder een videofragment van de informatieavond.

Video: Gerwin de Vries – Info- Grootegast
Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

http://www.zideo.nl/player.swf?playzideo=6b346d596f6c6875&zideo=6c6f47536e56593d

This slideshow requires JavaScript.

Posted in Nieuws

Grootegast: Nije Gast gedeeltelijk uit de steigers

Grootegast – De afgelopen week zijn de steigers om een deel van de Nije Gast weggehaald. Nu is goed te zien hoe mooi het gebouw is geworden.

Dat komt ook door de variatie in de vormgeving van de gevels en de verschillende kleuren stenen. Er is een speels geheel ontstaan. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om ook de binnenkant klaar te krijgen. Daarna moet nog het Abel Tasmanplein worden aangelegd. De aannemer verwacht daarmee in het begin van april te kunnen beginnen. Op dit moment wordt het toekomstige plein nog gebruikt voor allerlei bouwactiviteiten en is definitief bestraten uitgesloten.

Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

This slideshow requires JavaScript.

Posted in Nieuws

Grootegast: Toekomst van Robles Rock in Grootegast ‘zeer onzeker’

GROOTEGAST – De toekomst van muziekfestival Robles Rock hangt aan een zijden draadje. De organisatie van het evenement in Grootegast moet het dit jaar stellen met 2500 euro subsidie van de gemeente Grootegast. Vorig jaar werd nog achtduizend euro door de gemeente gedoneerd.
Met de vaststelling van 2500 euro subsidie werd er een streep gezet door het verzoek van de organisatie van het festival in Grootegast. De organisatie stuurde onlangs een brandbrief met de vraag om 8000 euro subsidie voor 2011. De PvdA-fractie stelde voor om 5000 euro te doneren maar geen van de andere Grootegaster raadsfracties was het daar vorige week dinsdagavond mee eens.
“Robles Rock hoeft van ons niet perse een soort Lowlands te worden”, stelde Groen Links-voorman Jan Wessels. “De organisatie van Robles Rock is een groep met passie, maar misschien is hun missie te groot en moeten ze de kosten verlagen”, vond Geert de Jong van VZ2000.
Het voorstel om Robles Rock 2500 euro subsidie te geven, werd met een ruime meerderheid aangenomen. Volgens Johannes Dolislager van de organisatie kan het besluit grote gevolgen hebben voor het festival. “Als we geen financiële zekerheid hebben, dan is er kans dat we failliet gaan. En als die kans er is, dan kan je er beter niet aan beginnen.”
Robles Rock zal dit jaar voor de derde keer worden georganiseerd. In 2010 trok het evenement 1500 bezoekers.

BRON: De Feanster – defeanster.nl

Posted in Nieuws