Grootegast: Toekomst van Robles Rock in Grootegast ‘zeer onzeker’

GROOTEGAST – De toekomst van muziekfestival Robles Rock hangt aan een zijden draadje. De organisatie van het evenement in Grootegast moet het dit jaar stellen met 2500 euro subsidie van de gemeente Grootegast. Vorig jaar werd nog achtduizend euro door de gemeente gedoneerd.
Met de vaststelling van 2500 euro subsidie werd er een streep gezet door het verzoek van de organisatie van het festival in Grootegast. De organisatie stuurde onlangs een brandbrief met de vraag om 8000 euro subsidie voor 2011. De PvdA-fractie stelde voor om 5000 euro te doneren maar geen van de andere Grootegaster raadsfracties was het daar vorige week dinsdagavond mee eens.
“Robles Rock hoeft van ons niet perse een soort Lowlands te worden”, stelde Groen Links-voorman Jan Wessels. “De organisatie van Robles Rock is een groep met passie, maar misschien is hun missie te groot en moeten ze de kosten verlagen”, vond Geert de Jong van VZ2000.
Het voorstel om Robles Rock 2500 euro subsidie te geven, werd met een ruime meerderheid aangenomen. Volgens Johannes Dolislager van de organisatie kan het besluit grote gevolgen hebben voor het festival. “Als we geen financiële zekerheid hebben, dan is er kans dat we failliet gaan. En als die kans er is, dan kan je er beter niet aan beginnen.”
Robles Rock zal dit jaar voor de derde keer worden georganiseerd. In 2010 trok het evenement 1500 bezoekers.

BRON: De Feanster – defeanster.nl

Advertisements

About Beheerder

112/nieuws fotograaf
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.